Kwaliteit en certificering Werken bij Heating Group Contact nl en de

Hellingbaan verwarming

Hellingbaanverwarming is een veiligheidsvoorziening. En daarop wordt gelukkig steeds minder bespaard. Heating Group International is dé specialist in elektrische hellingbaanverwarming en zorgt ervoor dat hellingbanen, opritten en andere wegdekken sneeuw-, ijs- en vorstvrij blijven. Het is uiteraard het snelst en dus het goedkoopst om een verwarmde oprit al aan te leggen in de nieuwbouwfase, maar het is ook goed mogelijk om een verwarmde oprit aan te leggen op een bestaand bedrijfsterrein.

Technisch advies?
Adviseur Hellingbaan verwarming

Meer informatie over onze hellingbaanverwarming?


Technisch advies Vraag om informatie

Veelgestelde vragen over hellingbaanverwarming

Wat is de levensduur van elektrische hellingbaanverwarming?
Hellingbaanverwarming kan zo meer dan 20 jaar meegaan. Belangrijk is dat het systeem goed aangelegd en getest wordt bij het monteren. Wanneer de kabels eenmaal in het beton liggen kan er weinig meer misgaan.

Moet elektrische hellingbaanverwarming periodiek onderhouden worden?
Elektrische hellingbaanverwarming is in principe onderhoudsvrij. Het is raadzaam om jaarlijks voor de winterperiode een inspectie te laten doen, deze bestaat onder andere uit een visuele inspectie en het doormeten van componenten. Hiervoor kan een service contract worden afgesloten.

Welke deklaag komt er boven een elektrische hellingbaanverwarming?
Elektrische hellingbaanverwarming kan onder diverse deklagen geplaatst worden. Beton is de meest voorkomende (kabels op het bovennet met een deklaag van 3-4cm), klinkers (kabels onder een zandbed van 2-3cm met daarop ca. 6cm klinkers) en asfalt.

Welk vermogen per vierkante meter moet je installeren bij hellingbaanverwarming?
Het vermogen dat geïnstalleerd wordt hangt af van het soort afwerklaag en de dikte hiervan. Voor beton is dit over het algemeen 200-220w/m2, voor een afwerking met klinkers ca. 300w/m2 en voor asfalt 300/350w/m2.

Waar regelt elektrische hellingbaanverwarming op?
Hellingbaanverwarming regelt op een combinatie van een lage temperatuur en winterse neerslag.