Kwaliteit en certificering Werken bij Heating Group Contact nl hu en de

Vorstbescherming van brandblusinstallaties

Vorstbescherming van brandblusinstallaties

Een brandblusinstallatie hoeft over het algemeen niet vaak aangesproken te worden maar moet wel constant stand-by staan. Juist bij deze systemen is de kwaliteitsborging daarom ontzettend belangrijk aangezien de gevolgen enorm kunnen zijn wanneer het systeem niet naar behoren functioneert.

Er zijn diverse voorzorgsmaatregelen die te nemen zijn om zorg te dragen voor deze kwaliteitsborging. Een essentiële maatregel hierin is het beschermen van de brandbeveiligingsinstallatie tegen vorst. De wijze van vorstbescherming is afhankelijk van de soort installatie die geplaatst wordt. Dit kan variëren van elektrische tracing tot het plaatsen van een convector kachel.

Als specialist in elektrische verwarmingsoplossingen kiezen toonaangevende dienstverleners op het gebied van brandbestrijdingsoplossingen regelmatig voor onze diensten om de geplaatste installaties te beschermen tegen vorst. Zo hebben we voor Chubb Fire & Security de vorstbescherming van de brandhaspels in diverse tunnels in Nederland verzorgd.
Hiertoe is bij elke brandhaspel een convectorkachel geplaatst en een speciaal door ons ontwikkelde alarmkast die een melding geeft wanneer de temperatuur te laag wordt.

Naast deze convectorkachels krijgen we ook veel opdrachten voor elektrische tracing op brandblusinstallaties om de leidingen vorstvrij te houden. Dit doen we bij veel verschillende installaties, onder andere sprinklerinstallaties. Bij deze veiligheidsvoorziening moet de tracing bewaakt zijn om de werking en dus de veiligheid te kunnen garanderen. Ook hiervoor hebben wij een speciale regelkast ontworpen die een alarm geeft bij een lage temperatuur, bij een sensor storing en bij spanningsuitval. Deze zelfcontrole door de regelkast garandeert de goede werking van de tracing en zorgt voor een optimale vorstbeveiliging van de brandblusinstallatie.